En golfspiller fortæller om foredraget ” Styrk dit golfspil”

Styrk dit golfspil- foredrag

Bolden gør det, den selv vil eller?

En golfspiller fortæller:

Jeg tror, at alle golfspillere, uanset evner i golfretningen, har prøvet, at man forsøger at slå et slag til bolden. Og så gør bolden det, den selv vil. Til tider er der frit valg på alle hylder for, om bolden skal være out of bounds, lande i bunker eller hazard. Eller måske bare lade spilleren vide, at man netop lige har slået verdens bedste …. luftslag.

Og når man nu har kikset det første slag, så skal man absolut indhente det tabte på 2. eller 3. slag. Man sætter pludselig et ekstra pres på sig selv. Og ekstra pres kan meget nemt resultere i, at også det næste slag bliver et stykke under vanlig standard.

 

Forventer at hvert slag er et godt slag

Jeg kender det, min bedre halvdel kender det. Men måske mest kender min søn det. Han er blevet en virkelig passioneret golfspiller, som forventer, at hvert slag er et godt slag. Han forventer at han stort set ved hver golfrunde kan komme ind med mindst 36 stableford point.

Så når han kikser et slag, så har han en tendens til, at han taget det dårlige slag med videre til de næste slag – og sådan set også ødelægger disse. For igen, man skal altid indhente det tabte, på det næste slag. Basta. Og trods det, at vi adskillige gange har pointeret, at han skal lade det dårlig slag ligge, for det kan man ikke ændre på, så kan vi se og mærke, at det rumsterer i hovedet af ham. Og at vi sammenligner med, at også professionelle udøvere som Mikkel Hansen, Christian Eriksen, Tiger Woods laver fejl, kommer vi ikke rigtig igennem med. Så hvad gør man så som forældre, når nu sønnen så hjertens gerne vil slå det perfekte slag – hver gang?

Foredrag for golfspillere

Vi fik fra et par golf forældre til en rar knægt, som sønnike spiller sammen med, fortalt om, at de havde haft deres søn til coaching hos Mia Kuch Coaching og at det have haft en positiv effekt. Så vi tænkte, at det måske kunne være noget for os også – og fandt ud af, at Mia holdt foredrag i Ørnehøj Golfklub. Det var jo nærliggende at komme den vej forbi og se, hvilken person, hende Mia nu også er.

Det blev en ganske spændende aften, hvor nogle af de normale faldgrupper på en golfbane blev trukket frem. Der blev sat ord på nogle ting, som man kan give sig til at arbejde med.

F.eks. at hjernen ikke forstår ordet IKKE. Så når man tænker, at ”nu skal jeg ikke slå bolden i søen”, så forstår hjernen det som ”nu skal jeg slå bolden i søen”.

Måske det er meget smart, for så rammer man plet – hver gang, for selvfølgelig rammer man søen, når man tænker sådan. Men det er jo alligevel ikke den nemmeste vej til green, så nej, det er måske ikke så smart i længden.

Så for at man kan lave det slag, som man håber på, så skal man inden slaget visualisere sig, hvordan slaget skal være. Og jeg kan snildt komme med eksempler på, hvordan hjernen fungerer – i hvert fald set i bakspejlet af Mias foredrag!

Set i bakspejlet

På egen golfbane er hul 11. et par 3-hul. For nylig kom jeg skidt fra start og bolden landede bag nogle træer. Og på besynderlig vis, stod jeg og tænkte, hvordan slaget skulle slås fra den position, jeg var havnet i. Visualiseringen virkede og jeg slog det perfekte slag – og kom i på de 3 slag!

På hul 14. lå jeg i bunker – og tænkte, at nu slog jeg ind i siden af bunker – og i hvert fald ikke, at jeg kom op derfra. Og ganske rigtig, jeg ”høwlede” bolden ind i siden af bunker, 2 gange.

Og endelig, på hul 16. har vi en lidt bred, vandfyldt grøft i venstre side. Sidst, jeg skulle slå ud fra tee, så sagde jeg højt, at ”jeg plejer jo at skyde i grøften, så det gør jeg jo nok igen”. Bingo – jeg havde jo sagt det selv.

Vend dine tanker

For os blev aftenen en ny udfordring i, at vi skal forsøge at vende vores tanker. I stedet for at tænke, at det kan jeg ikke, det er svært eller umuligt – så skal vi tænke, hvordan slaget skal slås og hvor man gerne vil lande. (Naturligvis indenfor de evner og muligheder, som kroppen besidder – det er jo de færreste, der kan drive 350 m.).

Mentaltræning

Vi prøvede også det, at lytte til en lydfil med mental træning. En lydfil, der varede ca. 15 minutter. Her taler Mia til dine indre tanker og får kroppen slappet godt og grundigt af.

Det var blot 2. gang, at jeg lyttede til en lydfil af den type – og første gang, så var jeg så fuldt koncentreret om at lytte, at jeg ikke kom ned i det afslappende leje.

2. gang var, som nævnt, ved Mia’s foredrag. Og selv om, at jeg sad imellem personer, som jeg ikke kender, så blev jeg så afslappet, at jeg næsten faldt i søvn. Dejligt, afslappende – og hvis der kan rodes med, hvordan tankerne skal være positive i stedet for negative, mens man totalt slapper af, så er det jo rent win-win.

Tænk lige, at flytte træningslejren ind på sofaen …..

Mindcaddy

Jeg er yderst imponeret af Mia og hendes engagement. For uanset hvilke hændelse, der blev trukket frem fra os lyttere, så formåede hun at vende sætningen rundt, så den på en eller anden vis blev positiv. For som hun siger, så skal vi bruge de positive tanker til at spille det spil, som vi gerne vil. Vi skal bruge vores MINDCADDY, der altid guider os den glade, positive vej og giver de gode råd.

Vi har endnu ikke været på banen efter foredraget, så vi har ikke fået afprøvet det, at vende tankerne. Men det skal helt sikkert afprøves. For det er i bund og grund en ganske simpel måde, at forbedre sit golfspil. Og tænk nu, hvis jeg så også får lært at komme op af bunker!!

Skrevet af deltager til foredraget “Styrk dit golfspil”.

Tak for dit bidrag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.